63 четения

46 състезатели мериха сили на открит турнир по шахмат в Стражица

На 26 и 27 септември в Стражица се проведе 20-ият юбилеен открит турнир по шахмат. При отлични условия в ресторанта на хотел „Ралица” участваха 46 състезатели от страната, сред които един гросмайстор и трима международни майстори. Те играха в 7 кръга на контрола 50 минути + 10 секунди на ход. След оспорвана борба победител стана ММ Красимир Стефанов от Силистра с 6 точки, следван от Даниел Григоров от Своге с 5,5 и ММ Павел Димитров от „Булмекс“, Велико Търново, с 5 т. Със същия актив международната майсторка Светла Йорданова – ШК „Етър”, е на 8-о място.

14-годишният Кристиан Ангелов от „Етър” завърши десети в генералното класиране с 4,5 точки, а неговият брат близнак Стилиан е първи при юношите до 18 години с 4 точки. Втори е Калоян Стоянов от Пристис, Русе, а трети – Александър Желязков от същия клуб.

Първо място при ветераните спечели мс Салим Салимов от с. Крепча, следван от Валери Рибаров от Добрич.

От местните участници най-добре се представи юношата Иван Иванов, следван от Илиян Иванов и главния организатор Ахмед Мустафов.

Турнирът се ръководеше от главния съдия Николай Йорданов от Велико Търново. Наградите връчиха кметът на Стражица Румен Павлов, депутатът от БСП Васил Антонов и председателят на Общинския съвет на Стражица Илиян Маринов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!