„Етър” привлече още един чужденец – естонеца Марк Едур

Трети чужденец привлече „Етър ВТ”. След португалец и испанец екипа на великотърновския отбор облича и естонски защитник.

Марк Едур е роден на 11 декември 1998 г. в Талин и до миналата година е бил футболист на „Левадия”, откъдето бе и бившият бранител на „виолетовите” Артьом Артюнин. През 2019 – 1920 г. е играл за друг местен тим от елита – „Тулевик”. Младежки национал на Естония U21.

„Юноша съм на „Левадия”, играя като ляв бек, но и с офанзивни функции, бързината ми е най-доброто качество. Играя и за националния отбор на Естония до 21 години. Нормално е във футбола да търсиш нови предизвикателства, но това е необходимо на човек да се развива. Ако си извън Естония, имаш много повече време да се концентрираш върху футбола. Настройката в чужбина е различна, стараеш се да се доказваш много повече и живееш с футбола. За последно играх преди две седмици за купата, мисля, че съм в добра форма, но тренировките ще покажат”, разказа Марк Едур.

„Развълнуван съм от идването в „Етър” и съм много мотивиран. Сега е времето да се развивам и подобрявам играта си, да постигна добри резултати с „Етър” и да направим добър сезон, за да се върне отборът там, където му е мястото. Ще видим как ще свърши сезонът, но се надявам на най-доброто, както за „Етър”, така и за себе си”, добави след подписването на договора си естонският бранител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *