197 четения

Фестивал на споделянето ще направи своя дебют във Велико Търново

 

ИНИЦИАТИВАТА „КИЛЕРЪ“, КОЯТО ПРЕДСТАВЛЯВА СВОБОДЕН БАЗАР ЗА ДРЕХИ, ОБУВКИ, БИЖУТА, КНИГИ, ИГРАЧКИ и т.н., се разраства и трансформира във Фестивал на споделянето. Подобно мащабно събитие за безплатно сдобиване с вещи до момента не е организирано във Велико Търново. Поканени са всички, които искат да си вземат нещо необходимо за себе си, и тези, които пък желаят да се освободят от непотребни, но все още пълни с живот артикули. Акцията е по идея на сдружение „Свят на бъдещето“ и в реализиране на каузата Zero Hero.

“Вече излизахме веднъж в кв. “Колю Фичето“ и имаше интерес от много хора. Впоследствие ходихме и в Полски Тръмбеш, където също бяхме много добре приети. Сега решихме да излезем пак във Велико Търново, в парк „Дружба“. Идеята на “Килеръ“ е екологична от една страна, а от друга – социална, защото с ненужните вещи на едни подпомагаме други хора в нужда. Така искаме да стимулираме споделянето и взаимопомощта между хората“, обяснява една от организаторките Маргарита Симеонова.

Освен свободния пазар по време на събитието ще може да се насладите на йога, ходене на въже, екологично-образователни игри, въздушна йога, човешка библиотека и прожекция.

„Правим го, защото като общност имаме много повече, отколкото поотделно, и защото споделянето е по-приятно от притежанието. Без пари, без бартер! Всички е безплатно“, допълват инициаторите на мероприятието.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!