Информационен павилион популяризира кампания за подмяна на стари отоплителни уреди за домакинствата

Информационен павилион популяризира интегрирания проект за преход към алтернативни форми на отопление в домакинствата „Общините работят заедно за по-чист въздух“. Чрез мащабната инициатива ще бъдат подменени старите отоплителни уреди с нови и много по-екологични. В старопрестолния град проектът ще обхване общо 548 домакинства.

Павилионът е разположен в парк „Марно поле“ – до арката на централния вход, а през следващите 30 дни консултант ще представя пред великотърновци възможностите за участие в кампанията всеки ден от 8:00 до 10:00 ч. и от 16:00 до 18:00 ч.

Проектът обединява усилията на шест общини – Столична, Велико Търново, Бургас, Русе, Стара Загора и Монтана, а финансирането е осигурено по програма „Life +” на Европейската комисия. Подмяната на старите и замърсяващи печки с нови и екологични уреди на пелети или газ ще е безвъзмездна за домакинствата.

Две са фазите на реализация – пилотна, по която във Велико Търново вече са одобрени кандидатите, и основна, в която предстои смяната на отоплителните уреди на 548 домакинства в старата столица. Кандидати, които са участвали в пилотната фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по поканите по основната фаза с вече подадената документация.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.