Горещи новиниЗдраве

Цялото семейство на автобусния шофьор, заболял от коронавирус, е заразено

ЗАБОЛЕЛИЯТ ОТ COVID-19 ШОФЬОР ОТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРОДЪЛЖАВА да се лекува в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Оказва се обаче, че неговите близки, с които живее, също са носители на инфекцията, научи „Борба“. Преди два дни баща му, който е бил поставен под 14-дневна карантина от Регионалната здравна инспекция в старата столица, е напуснал пределите на дома му и установен да се вози с автобус. Той е бил принудително отведен от рейса от полицаи, а в последствие настанен за лечение също в търновската болница.

Мълвата за заразеното семейство бързо се разпространи из града и силно притесни живущите в квартал „Картала“. Именно там се намира жилището на фамилията и много от местните ползвали градския транспорт за придвижване.

До момента в областта са диагностицирани 335 души, от които 295 вече са успели да се преборят с болестта. Хоспитализирани са 11 пациенти, а 19 се лекуват в домашни условия.

Броят на починалите остава непроменен – 10.

Под карантинира са поставени 70 жители в региона.

Лабораторно потвърдените случаи в България достигнаха 20 547.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Цялото семейство на автобусния шофьор, заболял от коронавирус, е заразено

  • Моля информирайте ни по кои линии е работил. Най-малко, защото градския транспорт се използва редовно от децата ми когато са на училище. Или да спрем да го използваме.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *