528 четения

Инж. Емануил Манолов откри нова спортна и детска площадка за близо 100 хил. лв. в Павликени

НОВА СПОРТНА И ДЕТСКА ПЛОЩАДКА СА СЪЗДАДЕНИ В ПАВЛИКЕНИ. ОТКРИВАНЕТО НА ДВАТА ОБЕКТА НАПРАВИХА КМЕТЪТ на община Павликени инж. Емануил Манолов, директорът на Областната дирекция на ДФЗ Тодор Тодоров и инж. Иван Трайков от фирма, изпълняваща проекта “Стройко” ООД. Съоръженията са изградени по проект „Изграждане на съоръжения за спорт на открито и детска площадка в урегулиран поземлен имот едно, квартал 130, град Павликени“, който се изпълнява по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020.

„При всяко идване в Павликени се убеждавам как позитивно се променя средата във вашия град. Тази промяна е единствено заради грижата на местната общност – всички имате толкова ясни цели и приоритети, които развивате“, посочи директорът на ОД на ДФЗ Тодор Тодоров.

ИЗГРАДЕНИ СА ДВЕ ОСНОВНИ КРЪГЛИ ПЛОЩАДКИ, ОТ КОИТО ЕДНАТА Е ЗА ФИТНЕС НА ОТКРИТО, А ДРУГАТА – ЗА РАЗПОЛАГАНЕ НА ДЕТСКИ СЪОРЪЖЕНИЯ за деца от 3 до 12 години. На фитнес площадката са монтирани комбинирано съоръжение за стрийт фитнес и маса за тенис, а на детската площадка – комбинирано детско съоръжение, двойна клатушка и люлка. Площадките са свързани с алейна мрежа. Осигурени са осветление и пейки за отдих.

Средствата за реализиране на проекта възлизат общо на 97 833 лева без ДДС, от които 96 133 лева са безвъзмездна финансова помощ от ПРСР и 1700 лева – от Община Павликени.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „Стройко” ООД – Велико Търново.

 

Сн. Тодор Тодоров (вляво), кметът Емануил Манолов и Иван Трайков прерязаха лентата.

Един коментар за “Инж. Емануил Манолов откри нова спортна и детска площадка за близо 100 хил. лв. в Павликени

  • 08.11.2020 в 1:25
    Permalink

    100,000 лева за –- тази площадка..!!? Ще падна от стола!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *