2737 четения

Ремонтираха 25-километров път от В. Търново до Елена

Над 25 километра от пътя между Велико Търново и Елена са обект на основна реконструкция. Участъкът до момента бе в много лошо състояние. Ремонтът включва разширяване на платното, оформяне на банкет и канавки, както и цялостно преасфалтиране.

Дейностите обхващат отсечката от началото на град Лясковец през село Мерданя, покрай селата Драгижево и Миндя до разклона за град Златарица. В този участък платното от години бе силно деформирано и се нуждаеше от разширяване. Инвестицията е осигурена от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонтът показва новия модел на работа на Областно пътно управление – В. Търново, след като ръководството на институцията бе поето от инж. Венцислав Ангелов. Предшествениците му дълго неглижираха проблемните участъци в областта, но откакто инж. Ангелов е на поста, започна решаването на трупаните с години проблеми. Освен по пътя към Елена основни ремонти бяха направени и по други важни третокласни пътища край В. Търново – към Павликени (през Пушевския кантон), между селата Самоводене, Хотница и Русаля, от Горна Оряховица до Поликраище – през с. Първомайци, както и край Свищов.

Един коментар за “Ремонтираха 25-километров път от В. Търново до Елена

  • 01.10.2020 в 15:25
    Permalink

    Поздравления, чудесно ! И понеже банкетите са оформени с фрезования стар асфалт, напролетта може и да цъфнат, това първо. Второ, да се ремонтира 25 км. от път, който е 50 км. е като да се къпеш само от едната страна, а от другата – следващия път… Или останалите километри са работа на Сливенското ОПУ ? Но, на фона на това, че миналата година в участъка Мерданя-Миндя дърветата и храстите покрай пътя бяха кастрени от преминаващите коли, поздравления и за сега свършената работа. А, забравих, трето – пътят от височината преди Мерданя (идвайки от Лясковец) отново пропада, както си е ремонтиран…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!