109 четения

Тестваха отново „виолетовите“ за Ковид-19, в последния момент ще стане ясно кой ще играе срещу „ЦСКА-София”

„Занапред ще се стремим да задържаме добрите си футболисти, за да можем да развиваме отбора“, заяви старши треньорът Петко Петков

„Още нямаме пълна яснота кои ще играят срещу „ЦСКА-София”, тъй като чакаме утре (б.р. днес) резултатите от новите проби от тестовете, но пак ще имаме в състава и млади футболисти. Но съм сигурен, че всички ще оставят сърцето си на терена. Нека ги подкрепим и да стискаме палци по-бързо да излезем от тази ситуация!

„ЦСКА-София” е отбор с дълга скамейка, дори и да имат физически или психологически проблеми след гостуването на „Базел“, те са отбор, който е свикнал да се бори на няколко фронта и ни чака много труден мач. Но ние в неделя излизаме с пълна мобилизация и със сигурен, че всеки един от играчите ще даде всичко от себе си. Ситуацията в момента е тежка, аз благодаря на феновете – те и в последния мач, който беше лош за нас, ни подкрепяха от първата до последната минута, както са го правили винаги. Сигурен съм, че така ще бъде и в неделя срещу „ЦСКА-София”! Това каза старши треньорът на „Етър ВТ“ Петко Петков в навечерието на мача с вицешампионите от столицата. Двубоят с „армейците“ е на 4 октомври от 20:15 часа на стадион „Ивайло“. Главен съдия е пловдивчанинът Влади Вълков, ще му помагат Мирослав Желев и Георги Стамболджиев.

„При нас селекцията закъсня и сега всеки нов играч има нужда от адаптация. Искам да подчертая, че всички чужденци, с които подписахме, са при условия, които са изключително изгодни за нашия клуб и не обременяват по никакъв начин бюджета. Договорите са дългогодишни, повечето играчи са млади и перспективни и във времето „Етър“ ще извлече дивиденти от тях. Една от основните задачи, които ми отправи Управителният съвет, е постепенно да подмладяваме отбора, в него да влизат все по-конвертируеми футболисти. Разбира се, това е дълъг процес. Много се спекулира, когато даден клуб вземе няколко чуждестранни играчи. В момента в „Етър“ те са четирима и бройката никак не е голяма, а това беше единствената възможност да подсилим отбора“, добави Петко Петков по отношение на привличането през седмицата на португалец, испанец, естонец и аржентинец в първия състав.

Старши треньорът бе категоричен, че в никакъв случай няма да бъде загърбена школата.

„Както видяхте, в последния мач дебютираха нови три момчета от школата – Юлиян Райков, Борислав Марков и Калоян Митев. Това са играчи, които постоянно тренират с първия отбор, а заедно с Кольо Станев и Стелиян Добрев, които натрупаха вече игрови опит, стават петима. Тази бройка в никакъв случай не е малка и това са момчета, на които ще се разчита и са бъдещето на „Етър“.

Ние нямаме нужда от противопоставяне и да се говори, че политиката на клуба е обърната към чужденци. Футболът е и бизнес, ние като клуб търсим изгода във всеки договор и перспектива за отбора. До избора на новия УС се работеше „на парче“ и видяхте какво се случи – спасихме се, но добрите играчи ни напуснаха. Ето и Тонислав Йорданов се разви при нас и се върна в ЦСКА, вече избягваме да взимаме играчи под наем, които да развиваме и да си тръгват… Занапред ще се стремим да задържаме добрите си футболисти и да можем да развиваме отбора“, завърши наставникът на „виолетовите“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!