Образование

„Тинузавър” открива учебната година с Дни на отворените врати

С ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ЗАПОЧВА НОВАТА СИ УЧЕБНА ГОДИНА ЕКИПЪТ НА ПЛАТФОРМАТА ЗА ОБУЧЕНИЕ „ТИНУЗАВЪР“ във Велико Търново. Всички деца от старата столица, които са любопитни да видят как сами ще могат да си направят малки роботи, са добре дошли в офиса на „Тинузавър“, който се намира в сградата на ГУМ, ул. „Независимост“ 3. В 11:00 часа на 3 октомври там ще ги очакват авторите на платформата Невен Боянов и Ивайло Николов.

И тази година екипът на платформата за обучение по програмиране, математика и физика и партньорите им ще дадат възможност на деца и младежи над 9 години, любителите на хоби да работят по собствени робопроекти и да програмират сами миникомпютри в курсове онлайн и на живо. „Тинузавър“ подготвя и нов комплект за сглобяване на миниатюрен компютър.

През тази учебна година „Тинузавър“ разширява своята мрежа в България, като навлиза в Добрич чрез присъствените курсове на DSIT Academy с ръководител Десислава Жекова. В Свищов „Работилница за програмиране и роботика” с ръководител Емил Николов запали учениците по програмиране, математика и физика с достъпен, забавен и съвременен начин на преподаване. Във Варна Университетът за деца продължава своята дейност в партньорство с „Тинузавър” и очаква новите си ученици в трите нива на обучение на курсовете.

„Учебната 2020/2021 е необичайна и затова е важно да запазим и развием мотивацията на децата да учат, въпреки напрежението и неизвестностите. „Тинузавър” инвестира в бъдещето, като им предоставя възможност за неформално образование по програмиране, математика и физика, което надгражда формалното. Щастливи сме, че достигаме до ученици в много и различни населени места, и това ни вдъхновява да развиваме методологията на курсовете и комплектите си, които да отговарят на техните нужди и амбиции“, казва Невен Боянов, съосновател на платформата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *