Адвокатът Валери Ставрев грабна две награди от фотоконкурса, посветен на Колю Фичето

ДВЕ НАГРАДИ ОТ ЛЮБИТЕЛСКИЯ ФОТОКОНКУРС „АРХИТЕКТУРНОТО НАСЛЕДСТВО НА МАЙСТОР КОЛЮ ФИЧЕТО В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО” получи великотърновският адвокат Валери Ставрев. Той е победител в категория „Възрастни“ със снимката си на църквата в манастира „Св. пророк Илия” в с. Плаково. Валери Ставрев е носител и на специалната награда на кмета на община Велико Търново инж. д-р Даниел Панов за фотоса на църквата „Св. св. Константин и Елена”.

Първа награда в категорията „Учащи се“ получи Боян Иванов, ученик в 12 клас в ПГСАГ „Ангел Попов” във Велико Търново, специалност „Интериорен дизайн”, за черно-бялата му фотография на църквата „Св. св. Константин и Елена”.

Поощрителна награда за най-млад участник беше присъдена на Мария Михова, 4 клас в СУ „Вела Благоева”, за нейната снимка на църквата „Св. Марина”.

30 фотографи са участвали в конкурса, като осем от фотографите са се състезавали в първата възрастова категория. Творбите са били оценявани от жури в състав: председател Генчо Петков – EFIAP, фотограф-художник, и членове д-р Светла Атанасова – доцент в РИМ – Велико Търново, и арх. Донка Колева – главен експерт „КИН”, дирекция „КТМД” на Община Велико Търново.

При обсъждането на първата награда в категория „Възрастни” журито е номинирало фотографиите на Георги Георгиев – интериор от църквата „Св. св. Кирил и Методий” и арката на вратата на църквата „Св. Спас”; Валери Ставрев – църквата в манастира „Св. пророк Илия”; Никифор Тодоров – църквата „Св. св. Константин и Елена” и манастира „Св. Троица”; арх. Александра Трайкова – камбанарията на Преображенския манастир; Десислава Йорданова – църквата „Св. св. Константин и Елена”; Явор Калоянов – хана на Хаджи Николи; Георги Ангелов – църквата „Св. св. Константин и Елена”.

Наградите ще бъдат връчени на 6 октомври 2020 г. в 17:00 часа при откриването на изложба с най-добрите снимки от фотоконкурса пред факултет „Изобразителни изкуства“ в центъра на Велико Търново.

Организатори на конкурса бяха Регионалният исторически музей и Община Велико Търново.

Боян Иванов – първа награда

 

 

 

 

 

 

 

Валери Ставрев – първа награда

 

 

 

 

 

 

 

Валери Ставрев – специална награда

 

 

 

 

 

 

 

 

Мария Михова – поощрителна награда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *