Без нови положителни проби за Covid-19 в „Етър ВТ“

Всички тестове за коронавирус на футболистите, треньорите и служителите на „Етър”, направени на 1 октомври, са отрицателни, съобщиха от клуба. Това означава, че за мача с ЦСКА-София старши треньорът Петко Петков ще разполага поне с футболистите от последните два мача. В това чисто не влизат тестовете на петимата играчи с положителни тестове отпреди две седмици, чиито резултати се очаква да излязат по-късно днес.
„Добрата новина е, че всички тестове от вчера са отрицателни. Става въпрос за всички играчи и треньори, които са на стадион „Ивайло” и водят подготовка. На хората, които бяха под карантина, очакваме резултатите днес следобед. На тези от тях, които покажат отрицателни тестове, карантината ще бъде отменена и ще могат да помогнат на отбора”, заяви административният директор Страцимир Тинчев.
Заради променения начален час на мача, който става 20:15 ч., има корекции по организацията на мача. Билетите са на цена 10 лв. и в събота продължават да се продават от 10 до 19 ч. на касата до Спортния диспансер. В неделя от 10 ч. тя също отваря, а от 16 ч. – още две каси от южната страна на стадиона за феновете на ЦСКА-София. От 17 ч. отваря и втората каса от северната страна. „Нека хората не чакат последния момент, за да няма струпвания. През Ивентим сме пуснали продажба за феновете на ЦСКА, които ще бъдат в целия южен сектор на стадиона. Призоваваме и тях да си ги купуват оттам. Феновете на ЦСКА ще правят шествие във В. Търново преди мача и още от 16 ч. могат да си купуват билетите на стадиона.
Входовете ще бъдат отворени в 18:30 ч.
Призоваваме да се спазват противоепидемичните мерки и да се сяда през една седалка и да се спазва разстояние от 1.5 метра. Децата до 10 г. влизат безплатно, а тези до 18 г. влизат с придружител и с декларация. Забранено е внасянето на храни и напитки в стадиона, вътре има организирани пунктове. Такива ще има и на южните трибуни за гостуващите фенове”, заяви Страцимир Тинчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *