Спорт

Ще се проведе първи офроуд събор 4×4 „Павликени и приятели“

В ПАВЛИКЕНИ ЩЕ СЕ СЪСТОИ ЗРЕЛИЩНО АВТО-МОТО СЪБИТИЕ ПРЕЗ УИКЕНДА. То се организира от офроуд клуб „4×4 Павликени“, със съдействието на офроуд клуб “4×4 Велинград“ и подкрепата на Община Павликени. В мероприятието ще участват водачи на над 100 джипа, АТВ-та и мотори, заяви пред „Борба“ Никола Кузманов, председател на местния клуб.

„По предварителна заявка участниците са от цяла България – София, Перник, Стара Загора, Велико Търново и т.н. За първи път събитието ще премине под формата на събор, тъй като досега бе кръг от националния шампионат“, обясни организаторът.

Любителите на екстремно шофиране ще пристигнат в Павликени още в петък. В събота сутринта участниците ще се съберат в 8:00 часа на паркинга на супермаркет „Абсолют +“, където ще им бъдат раздадени стикери и ще направят 60-километрова разходка по полски горски пътища до язовир „Александър Стамболийски“.

В неделя пък ще се състои рали на затворено трасе в града. То ще бъде в пет класа – „Софт“, „Хард“, „Офроуд дами“, „АТВ-та“ и „Мотори“.

„Победителите ще бъдат наградени с купи и медали“, уточни Кузманов.

Той допълни, че събитието е със свободен вход и всеки желаещ ще може да се снима с атрактивните машини.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *