Топ 5 на най-скучните теми за разговор на среща

Ходенето на срещи е вълнуващо, но и предизвикателно. Не всички умеят да водят интересен диалог и има вероятност накрая да се окажете в един доста скучен монолог, който да ви отегчи до смърт и да ви накара да зачеркнете името на въпросната личност от тефтера си. А може и вие да останете без муза и да се чудите как да поддържате разговора, залагайки на не особено креативни теми. По-добре говорете за времето и домашния си любимец, отколкото за:

Хора, които не познавате
Когато разговорът се закучи, съвсем логично е да се обърнете към нещата, които вас ви вълнуват и хората, които ви вълнуват. За човек, който не е от вашето обкръжение и не ги познава обаче, диалогът става напълно безпредметен в такава ситуация.

Странно чувство за хумор
Вероятно неведнъж сте чели, че хуморът чупи ледове. Това е така, ако имате сходно чувство за хумор и шегите ви са разбрани, а това не е гаранция. Ако ще залагате на нещо смешно или дори виц, гледайте шегата да е достатъчно разпознаваема, за да не изпаднете в неловката ситуация на празния поглед отсреща.

Оплакване от работата
Малцина са тези, които харесват работата и колегите си. И все пак среща с мъж (особено първа) не е мястото, на което да се оплаквате от офис хаоса и задачите си. Може да си позволите това за кратко единствено, ако срещата е след работа и просто още кръвното ви не се е нормализирало след работния ден и трябва някъде да изпуснете парата за секунда. Гледайте бързо да смените темата след това.

Политика
Политиката не е атрактивна тема за разговор с хора от срещуположния пол. Тя не ви дава никаква важна информация за другия, а все пак целта е да се опознаете, не да влезете в някакъв задълбочен анализ на политическата обстановка, който в крайна сметка може да приключи с разногласие.

Разговор за целите в живота
Доста дълбок разговор за първа среща. Подобни теми се захващат, когато двама души вече имат връзка и искат да коментират бъдещето си. По-добре задавайте по-клиширани въпроси, но които ви дават информация за човека. Не се напъвайте, оставете разговорът да се развива от само себе си. Ако случайно и двамата започнете да си мълчите, можете дори да пуснете шега по темата, която да разчупи леда и да даде нова тема за диалог.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *