5319 четения

Областната болница ще продава три ненужни имота

Терените северно от лечебницата ще се заложат заради 3,6 млн. заем за оборудване на новия корпус

 

ТРИ БОЛНИЧНИ ИМОТА ИСКА ДА ВАДИ ЗА ПРОДАЖБА РЪКОВОДСТВОТО НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“. Това решение взе Бордът на директорите и сега ще го предложи за одобрение на предстоящото Общо събрание на акционерите. Собствениците на медицинското дружество ще се съберат на 29 октомври, за да дадат становища по четири въпроса, касаещи бъдещето на лечебницата.

Още преди две седмици шефът на най-голямата клиника в региона д-р Стефан Филев информира, че ще предложи тегленето на 3,6 млн. лв. заем за финансиране на строителните работи по новия болничен корпус на болницата. Това ще е първата точка от дневния ред на събранието. Акционерите ще гласуват дали са съгласни с получаването на банков кредит, учредяване на договорна ипотека върху имот на лечебницата. Става дума за поземлен имот с площ 17 068 кв. м, намиращ се на улица „Краков” 1. На него има построена сграда, включваща две складови бази и хангар. Притежателите на дяловете от собствеността на МОБАЛ трябва да дадат зелена светлина и за особен залог върху всички настоящи и бъдещи вземания на болницата в банката, която ще отпусне заема.

Ще бъдат предложени за продажбата и два двуетажни гаража на „Бузлуджа“ 1, единият със застроена площ 252 кв. м, а другият – 209 кв. м.

Ще се търси одобрение и за продажбата на бившата база за долекуване на кардиологични пациенти в село Вонеща вода. Имотът е с обща площ 2490 кв. м, а самата сграда е 182 кв. м. Постройката включва сутеренен полувкопан етаж, първи етаж с шест стаи и втори с пет помещения. Подпокривното пространство пък разполага с три стаи. В базата има и склад, който обаче е полуразрушен.

Уговорката за продажбата на трите имота е всички парични средства от сделките да се използват за инвестиции, пряко свързани с новия болничен корпус.

Предстои общинските съвети в областта да разгледат дневния ред за предстоящото Общо събрание на акционерите, да вземат решение по всички точки и да излъчат свой представител в заседанието. В случай че на 29 октомври няма кворум, собствениците на МОБАЛ ще се съберат на 11 ноември.

Галина ГЕОРГИЕВА

6 коментара за “Областната болница ще продава три ненужни имота

 • 06.10.2020 в 10:24
  Permalink

  Бат’ Стефко, спри да се излагаш. Направо ипотекирай цялата болница, а с парите от ипотеката си вдигни скромно петзвездно хотелче в санаториума със специална клинична пътека за заразени с хепатит след престой в частната хемодиализа

  Отговор
 • 06.10.2020 в 14:43
  Permalink

  А така… застройте всеки сантиметър от града. Ако може застройте всички тротоари, пътища, абе всичко! Не се наядохте ееееееееееееееей!!!

  Отговор
  • 07.10.2020 в 21:00
   Permalink

   Затова ще кара джип за 130 бонс евала Филка

   Отговор
   • 09.10.2020 в 13:47
    Permalink

    185 бона беше , като си го купуваше. все пак пак го има от 3-4 години

 • 06.10.2020 в 22:31
  Permalink

  Продажбата на части от двора на Нова болница е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Нали за това направихте корпус 2 – за да продавате САМО Стара болница!

  Отговор
 • 10.10.2020 в 9:47
  Permalink

  толкова скапан град а цените на жилищата високи до тавана, кой и*иот ще застрои блок на тая площ то няма място да пръ*не* тесен град абе прост народ слаба държава, тия деца от блока в болницата ли ще си играят, излизаш от блока бум на шосето си

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *