2133 четения

Зрелищен офроуд събор събра в Павликени любители на адреналина от цялата страна

ПЪРВИЯТ ОФРОУД СЪБОР „4X4 ПАВЛИКЕНИ И ПРИЯТЕЛИ“ ПРЕМИНА С ОГРОМЕН ИНТЕРЕС И МНОГО ИЗНЕНАДИ. В събитието се включиха над 100 души от цялата страна, а десетки местни пристигнаха да се снимат с машините, да се полюбуват на атрактивните возила и екстремен начин на шофиране. Мотошоуто завърши миналата неделя с церемония по награждаване на призьорите в различните категории на ралито в същия ден. Събитието бе подкрепено от кмета инж. Емануил Манолов, който връчи част от купите и медалите на победителите.

В събота състезателите направиха 60-километрова разходка по полски горски пътища до язовир „Александър Стамболийски“, а в неделя премериха сили в затворено трасе в Павликени.

Отличените в категория „Мастър“ – тръбарки, са двойките от водач и навигатор Милен Златев и Георги Тихов, които се класираха на първо място.

При дамите лидерство наложиха Марияна Бакалова и Нина Попова. След тях завършиха Александра Попова и Иван Попов, а трети се наредиха Дария Гълъбова и Искрен Димитров.

Победители в категория „Хард“ са Мартин Методиев и Пепи Марковски. Минута след тях финишираха Виктор Стоянов и Калоян Казаков. На почетната стълбичка се качиха също Веселин Даседов и Николай Хаджиев.

Светлин Даскалов от Велико Търново завоюва първото място при ралито с мотори. Втори стана Мирослав Стоянов, също от старата столица, а трети – Богомил Славев от Бутово.

Класирането в направление „Софт“ оглавиха Жоро Николов и Николай Луков. След тях финишираха Емил Лазаров и Данчо Тодоров, а бронза грабнаха Георги Георгиев и Иван Георгиев.

Номер 1 при надпреварата с АТВ-та стана Кристиян Петров от Пловдив. Втори завърши Деян Узунов от Сухиндол, а Иван Павловски от Велико Търново приключи трети и получи награда и за най-атрактивен участник.

Събитието бе организирано от Офроуд клуб „4×4 Павликени“ със съдействието на Офроуд клуб “4×4 Велинград“ и подкрепата на Община Павликени.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *