Обикновените работници по-търсени и платени от началниците

Трудовата борса срещна фирми и кандидати във Велико Търново

 

В СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА ДОСТОЕН ТРУД, КОЙТО ОТБЕЛЯЗВАМЕ НА 7 ОКТОМВРИ, ОТ БЮРОТО ПО ТРУДА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СРЕЩНАХА ФИРМИ И КАНДИДАТИ ЗА РАБОТА на първата трудова борса в условията на пандемия. На нея бяха предложени близо 200 свободни работни места в производството, услугите, туризма, ресторантьорството, хранително-вкусовата и шивашката промишленост. Борсата се проведе в един от офисите на държавния труден посредник в бившия Профсъюзен дом и за нея дойдоха стотици кандидати. В старата столица в момента равнището на безработица е малко над 5%, като е с близо 3 на сто по-високо от година по-рано, съобщи шефката на Бюрото по труда в болярския град Бойка Ганева. 12 компании оферираха потенциални служители, като мнозина се възползваха от примамливите предложения, някои от които предвиждат възнаграждения от над 2 хил. лв.

ФИРМИТЕ В РЕГИОНА МАСОВО ТЪРСЯТ ОБИКНОВЕНИ РАБОТНИЦИ, А НЕ РЪКОВОДИТЕЛИ, А В МОМЕНТА СИТУАЦИЯТА НА ПАЗАРА на труда е такава, че първите вземат и доста по-високи заплати.

Десет оператори на машини и матричари набира „АК Пластроник“. 18 свободни позиции разчита да запълни и шивашката „Брилянт –Търновград“. Настройчици, печатари и пакетировачи пък набира „Екстрапак“. 18 свободни позиции са обявили и от „Мегапорт“. Фрезисти, стругари, монтьори и машинни оператори набират „Елмот“ и „Момина крепост“, както и „Терем – Ивайло“. Работници в производствата се търсят в „Престиж – 96“, „Сънфуудс“ и „Турист“. 20 свободни работни места на контактната трудова борса презентираха и от „Пътни строежи ВТ“.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. авторът

4 thoughts on “Обикновените работници по-търсени и платени от началниците

 • 07.10.2020 в 20:44
  Permalink

  РАБОТНИК до преди 30 години беше позиция с най-голямо уважение.Обществото обгрижваше работника.Той беше сърцето на всеки колектив.В едно предприятие всеки знаеше за добрите работници и никой не познаваше добрите чиновици.Време е да се обърне обществото с уважение към всички професионални направления,които са истинските създатели на принадената стойност.Борбата за Вишу осакатява мисленето и не носи на всяка цена добро бъдеще.

  Отговор
  • 08.10.2020 в 13:27
   Permalink

   Taka беше. Простият неук бачкатор с 500 лв заплата,лекарят учил 11 г и изчел 1 вагон книги със 180.И внушението в обществото,че лекарят му е длъжен да му работи безплатно,а работникът-не.

   Отговор
   • 09.10.2020 в 10:49
    Permalink

    „Простият неук бачкатор“ доколкото си спомням от лични впечатления работеше с ЦПУ(Цифрови програмни устройства) с координатни системи и математически алгоритми за които ти вероятно и представа си нямаш в жалкото си съществуване.Имаше работници,фрезисти ,стругари които си бяха истински инженери.Сега от това нищо не е останало по простата причина,че хора като теб управляват държавата и визията им за бъдещето е единствено да си напълнят „шкафчетата“.

 • 08.10.2020 в 17:33
  Permalink

  Направо ми се наслюнчиха устата, но 2 000 лева не са ми достатъчни. Мисля да изчакам. Няма да се изненадам ако обявят че шефовете ще участват лично в отглеждането на децата на работниците си. Те и сега живо се интересуват от репродуктивното здраве на служителите си – могат ли, колко и кога ще раждат и какви са бъдещите им размножителни планове.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *