1718 четения

21-годишен студент по политология изчисти избуяла с растителност алея

СВЕТЛОЗАР ДИМИТРОВ ПРЕКАРА ЧЕТИРИ ЧАСА В ПРЕМАХВАНЕ НА ИЗБУЯЛАТА РАСТИТЕЛНОСТ, ПРОРАСНАЛА МЕЖДУ ПЛОЧКИТЕ НА АЛЕЯ В КВАРТАЛ „КОЛЮ ФИЧЕТО“. 21-годишният младеж върнал облика на участъка между улиците „Симеон Велики“ и „Полтава“, след като бил нощна смяна в хотел, където работи като рецепционист. За да реализира инициативата, си купил мотика, метла, лопата и чували. Казва, че го направил, защото от години не е виждал някой да стопанисва района, а оттам всекидневно минават много майки с детски колички, живущи в съседство с домашните си любимци, пенсионери и т.н.

Светлозар е родом от старата столица, в момента е студент в трети курс по политология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Живее в квартал „Колю Фичето“ и ежедневно минава по алеята заедно с кучето си. Дълго време наблюдавал, че мястото се занемарява, а от общинската администрация не реагират.

„Преди две години една баба почистваше алеята от бурени, но жената почина. Реших да отделя време, за да продължа усилията й за поддържане на участъка. Исках да направя алеята приятна за преминаване на хората. След работа отидох и купих нужното, за да премахна растителността и пръста. Те бяха превзели половината от мястото“, сподели 21-годишният младеж.

ТАКА ИЗКАРАЛ ЧЕТИРИ ЧАСА В ПЛЕВЕНЕ, МЕТЕНЕ И СЪБИРАНЕ НА БОКЛУЦИ. НАПЪЛНИЛ ЧЕТИРИ ЧУВАЛА. Казва, че е доволен от свършеното, защото вече там няма пръст, върху която пак да поникнат буреняци.

Бъдещият политолог допълва, че намиращите се в близост площадка за игра, маси и пейки са в окаяно състояние и предстои да изпрати сигнал до местната администрация.

Галина ГЕОРГИЕВА

4 коментара за “21-годишен студент по политология изчисти избуяла с растителност алея

 • 07.10.2020 в 9:47
  Permalink

  Браво на човека!
  Питам се за какво ли изобщо ни е държава, щом се налага да се справяме сами?
  Ааа да, сетих се – за да ни скубят с малоумни данъци, такси, глоби ….

  Отговор
 • 07.10.2020 в 13:37
  Permalink

  Ние правим Държавата, без хората ще е пустиня. Крайно време е младите да покажат какво могат. Постъпката не е срамна , а похвална. Дано все повече да запретнат ръкави , че да се започне от някъде . Всичко зависи от нашето съзнание.

  Отговор
 • 07.10.2020 в 23:37
  Permalink

  Идеално си го изчистил. Приятел и аз ще изчистя зад блока на улица Плиска 2. Минават и заминават Ей така – тези които са пратени за тази работа, няма контрол. Ще приложа и аз снимки, където трябва , за да се видят от много хора. Браво. Даваш сили на много хора за добри дела.

  Отговор
 • 08.10.2020 в 14:05
  Permalink

  Браво на момчето! Но от тази статия изключително много трябва да се засрамят хората от общината. Да се засрамят, защото някой безплатно и доброволно е свършил тяхната работа, а те си вземат заплатите за нищо.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *