103 четения

Най-старият английски затвор предлага нощувки в единични килии

Най-старият английски затвор, Шептън Малет в графство Съмърсет, предлага на желаещите да станат затворници за един ден и да пренощуват в единична килия, пише в.“Сън“.
Екстремното преживяване ще струва на търсачите на силни усещания 49 британски лири. Вълнуващото посещение предлага пълно потапяне в бита на лишените от свобода. На участниците се предлага оригинално меню, като за закуска се сервира задължителната овесена каша. Запланувана е и нощувка в единична килия.

Шептън-Малет е най-известният затвор във Великобритания, където са излежавали присъдите си едни от най-опасните престъпници. Първите затворници попадат тук през 1626 година. Оттогава в Шептън–Малет са изпълнени множество смъртни присъди, като последното обесване датира от 1945 година. През 2013 година учреждението престава да бъде затвор и се трансформира в туристическа забележителност. На посетителите се предлагат и други екскурзии в Шептън-Малет. Едната от тях е разходка с изследователи на паранормални явления, която се провежда на територията на затвора от 21 до 3 часа през нощта. Услугата струва 50 британски лири. Екскурзиантите могат да дебнат привиденията и да чуят страшната история за Жената в бяло, която според слуховете убила своя любовник, преди да бъде осъдена на смърт. Навремето заради тази легенда много от затворниците отказвали да излязат на работа в едно от крилата на зандана. Те се оплаквали, че били преследвани от леден вятър и аромат на дамски парфюм. Вестникът изтъква, че всички билети за затворническите турове са изкупени до февруари 2021 година, но все още желаещите могат да се запишат за месеците март и април.

Източник: Бта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *