2407 четения

Община В. Търново търси трети зам.-кмет, кандидатите са няколко

Ганчо Карабаджаков стана шеф на Художествена галерия „Борис Денев”

 

В момента преценявам няколко кандидатури за заместник-кмет на община В. Търново с ресор „Хуманитарни дейности“, смятам, че до края на годината ще има утвърден такъв, коментира кметът на болярския град Даниел Панов. Още през май досегашният ресорен заместник Ганчо Карабаджаков е напуснал, за да поеме Художествената галерия „Борис Денев“, която управляваше преди години. Доскорошният й ръководител Николай Сираков пък е излязъл в пенсия. „Ресорът е изключително отговорен, защото културата и хуманитарните дейности са акцент за общината и моята програма. Имам няколко варианта за заместник – сред тях са много авторитетни и експертни личности, но още няма нищо конкретно. Утвърдил съм щатно разписание и няма да правя други промени в екипа, освен тази“, коментира градоначалникът.

„Борба“ разбра, че едно от най-обсъжданите и предпочитани имена за поста е това на издателя Нейко Генчев. Директорът на Регионалната библиотека Иван Александров пък вече не е на дневен ред за позицията, тъй като идеята е да се заложи на по-млад човек. Вариант за поста е и Ангел Янчев – директор на второто по големина училище в областта „Вела Благоева“, смятан за един от най-големите авторитети в тази сфера.

Ситуацията обаче е динамична и може да бъде утвърден съвсем различен кандидат. Въпреки че вече не е на поста си, Ганчо Карабаджаков все още фигурира като зам.-кмет „Хуманитарни дейности” на Велико Търново в сайта на Общината, което буди недоумение, показа наша проверка.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!