У нас

Тестването с PCR тест след карантината ще отпадне

Не се налагат по-строги мерки срещу коронавируса в страната, заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов

Не се налагат по-строги мерки срещу разпространението на коронавирус в страната, увери министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на пресконференцията на Националния оперативен щаб (НОЩ).

Според него трябва да се спазва контролът за изпълнение на сега действащите противокризисни мерки.

Проф. Ангелов каза още, че нямаме значително увеличаване на пациентите с Covid-19 в болници, въпреки че се увеличават заразените с болестта медицински лица.

“Гражданите да бъдат абсолютно спокойни, към настоящия момент не се налага затягане на мерките или налагането на нови. Единствено, което ще продължим да правим, е да осъществяваме контрол,” заяви Ангелов.

БГНЕС
Към 7 октомври има 1033 случая с пациенти, хоспитализирани с коронавирусна инфекция, от които 53 са в интензивни отделения.

Броят на леглата за терапевтични грижи е 7307. За коронавирусно лечение, нуждаещи се от интензивни грижи разполагат с 1108 легла.

Заетостта на леглата към настоящия момент е 5% от пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи.

Към днешна дата общият брой на деца и ученици, дали положителен тест за COVID-19, са 101, 3268 са карантинирани.

Положителните на инфекцията учители са 133, карантинирани са 119.

От всички паралелки в училища на 1000 паралелки 3 са карантинирани и не ходят на училище, съобщи проф. Ангелов.

Имаме абсолютно ниски нива на заболеваемост по отношение на децата в училища, категоричен бе здравният министър.

БГНЕС

“Готовността на лечебните заведения в страната се запазва. Всички са заредени с необходимите лечебни и предпазни средства”, съобщи проф. д-р Асен Балтов, директор на „Пирогов” по време на брифинга.

Повече хоспитализирани пациенти има в Благоевград – 168 души, от които 10 са на интензивно лечение. В Пловдив има 99 пациенти с коронавирусна инфекция, от които 6 в интензивно лечение. В Бургас – 66, от които двама са на интензивно лечение.

Тестването с PCR тест след 14-дневната карантина ще отпадне, съобщи д-р Асен Балтов. Просто след изтичането на карантината хората ще се връщат на работа, подчерта още той.

Източник: pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *