Горещи новиниЗдраве

Достигнахме втори пик на заразени с коронавирус в областта, 41 диагностицирани само за три дни

РЯЗКО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ COVID-19 СЕ НАБЛЮДАВА В РЕГИОНА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ. Случаите наброяват тези от периода на абитуриентските балове в старата столица, когато областта се придвижи към по-предните места в антикласацията за инфектирани по населени места у нас. Сега отново изживяваме своеобразен пик. Доказателство за това е фактът, че в дните петък, събота и неделя са диагностицирани общо 41 души.

Огнището на коронавирус в производствено предприятие в община Стражица продължава да се разраства. То бе установено преди седмица, като първоначално засечените случаи бяха седем. До момента 34 души от завода са дали положителна проба за инфекцията. От тях трима са настанени в болница, уточниха от Регионалната здравна инспекция.

Въпреки сериозния брой на служители в предприятието, които са дали положителни проби, заводът продължава да работи. В сградата се извършва дезинфекция, а контактният персонал ще бъде тестван.

Диагностицирани са още трима заразени, свързани с учениците от Професионална езикова гимназия „Асен Златаров“ във Велико Търново.

„Борба“ разбра, че 15-годишният деветокласник, който бе приет за лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, е изписан от здравното заведение.

Сред последните заболели са и две медицински лица.

Хоспитализирани са 27 души.

Общият брой на лабораторно потвърдените случаи в областта вече е 406.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *