Цветан Колев дебютира на великотърновската сцена в „Гераците“

С РОЛЯ В СПЕКТАКЪЛА НА ЕЛИН ПЕЛИН „ГЕРАЦИТЕ“ ДЕБЮТИРА НА СЦЕНАТА МЛАДИЯТ АКТЬОР ЦВЕТАН КОЛЕВ. От този сезон той е новото попълнение в състава на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново.

Първото излизане на Милен Колев на сцената е в епизодичната роля на ратая Лазар, който се влюбва в Йовка – дъщерята на най-големия син Божан. Образът е епизодичен, но важен за сюжета, защото се явява антипод на Павел. Лазар носи доброто, съчувствие и смиреност, все добродетели, които, за жалост, са на изчезване, споделя актьорът.

Цветан Колев е от София и е възпитаник на Театралния колеж „Любен Гройс”, където през 2017 г. се дипломира в специалност „Актьор за драматичен театър” в класа на Георги Новаков. Преди това е развивал таланта си в Школата по актьорско майсторство към Младежки театър „Николай Бинев” с художествен ръководител Малин Кръстев. Участвал е в редица представления на софийска сцена в театрите „София“, „Българска армия“, „Възраждане“, „Славянска беседа“ и др. През последната година изявите му са в Драматичния театър в Търговище, където играе само в детски представления.

Когато не е на сцената, Цветан Колев се занимава любителски с фотография и режисура, а тези свои увлечения обединява в създаването на музикални клипове.

Спектакълът „Гераците“ с негово участие ще бъде представен отново на великотърновска сцена на 15 октомври от 19 часа в голямата зала. В новото заглавие участва целият драматичен състав на театъра. Постановката впечатлява не само със силна актьорска игра, но и с мащабен декор, авторска музика и вокални изпълнения на живо. Гост-режисьор е Невена Митева, сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова, музиката е на Петър Атанасчев, а вокален педагог е Яница Брънзелова. Билети за „Гераците“ вече могат да бъдат закупени на касата на театъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.