951 000 лева инвестирани в ремонта на най-голямото училище в община Павликени

Кметството реализира поредния си успешен европроект

 

951 131 лева са вложени в ремонт на най-голямото училище СУ „Бачо Киро“ в община Павликени. Средствата са безвъзмездна финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 по проект „Реконструкция, ремонт и оборудване на сградите на Средно училище „Бачо Киро“ – град Павликени“, и 9165 лева от Община Павликени за допълнителни дейности, които не са включени в проекта.

С тези пари са изпълнени мерки за енергийна ефективност, направени са топлоизолации в подпокривното пространство и сутерена, подменена е част от вътрешната дограма и отоплителните тела. Извършено е почистване, изкърпване и боядисване на всички фасади на сградата на начален курс. Реконструирани са столовата и кухнята. В двора на училището са положени бетонови тротоарни плочи и бордюри.

ЛЕНТАТА НА ОБЕКТА ТЪРЖЕСТВЕНО ПРЕРЯЗАХА КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ ИНЖ. ЕМАНУИЛ МАНОЛОВ, ДИРЕКТОРЪТ НА УЧИЛИЩЕТО ПЕТЯ НЕДЕЛЧЕВА, ДИРЕКТОРЪТ НА ОД НА ДФ „Земеделие“ Тодор Тодоров и управителят на фирмата – изпълнител на строителните дейности, Росен Босев.

Строително-монтажните дейности извърши ДЗЗД „Бачо Киро – 2019“ – София.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.