Времето във вторник

Вторник и в петък ще има валежи, в останалите дни ще остане предимно спокойно и слънчево

 

Вечерта и през нощта ще се заоблачи. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр. За В. Търново минимална температура около 18.

Във вторник над страната ще премине циклон и времето ще бъде облачно. Около и след обяд ще вали дъжд, временно интензивен и придружен от гръмотевици. Вечерта ще спре да вали. Ще духа умерен до силен вятър до обяд от юг-югоизток, а след обяд от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 22 и 26 гр. За В. Търново максимална температура около 25 около обяд и след обяд със дъжда ще започне да пада. Атмосферното налягане до обяд ще се понижава, а в късния следобед ще започне да се повишава.

Над западните части на Стара планина ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен до бурен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12 гр. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около 5 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.0 през 1993 г., а най-ниската измерена минимална температура е 0.6 гр. през 1979 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 29 минути и ще залезе в 18 часа и 37 минути. Фаза на Луната: три дена преди новолуние.

В сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. В четвъртък в сутрешните часове по поречията на реките ще има мъгла или ниска слоеста облачност. В сряда ще духа слаб вятър от източната четвърт, а в четвъртък умерен от юг. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 градуса. Максималните температури ще са между 19 и 22.

В петък сутринта в низините, котловините и по поречията на реките ще има мъгла и ниска слоеста облачност, около обяд – слънчево, а след обяд от запад ще започне заоблачаване. В късния следобед и вечерта ще завали, а през нощта валежите ще бъдат интензивни. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт, а вечерта и през нощта от запад-северозапад. Температурите ще останат без съществена промяна.

От събота след обяд до края на периода времето ще бъде предимно слънчево. Сутрин в низините и по поречията на реките ще има мъгли и ниска облачност. Ветровете ще бъдат слаби. Температурите слабо ще се понижат и минималните ще бъдат между 5 и 8 гр., а максималните между 14 и 18.

Над западните и централните части на Стара планина в сряда, четвъртък и петък до обяд ще има разкъсана облачност, намаляваща до слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури ще започнат да се повишават и на 1200 м ще достигнат 16-17 гр., а на 2000 м ще бъдат около 9-10 гр.

В петък след обяд и през нощта срещу събота ще бъде облачно с валежи от дъжд, а на местата с надморска височина над 2000 м – от сняг. Вятърът ще се преориентира от запад-северозапад и ще се засили временно до силен. Температурите рязко ще се понижат и в събота на 1200 м ще бъдат около 5 гр., а на 2000 м – около -2.

В неделя, понеделник и вторник ще има разкъсана облачност, вятърът ще намалее и температурите слабо ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *