1144 четения

Оранжерия за марихуана с отопление и поливна система намериха в Павликени

Това е второто съоръжение за опиати, открито в района за период от седмица

 

МОДЕРНА ОРАНЖЕРИЯ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА РАСТЕНИЯ ОТ РОДА НА КОНОПА ОТКРИХА ПРИ СПЕЦАКЦИЯ СЛУЖИТЕЛИ НА РУ – ПАВЛИКЕНИ. В понеделник в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества е извършена проверка в търговски помещения в Павликени, ползвани от 47-годишен местен жител.

Установена е модерна оранжерия с изградена поливна, аспираторна и отоплителна система. Вътре са намерени и иззети 18 контейнера с растения от рода на конопа с различна височина, чиято листна маса е с тегло около 680 грама и при полеви наркотест е реагирала на канабис. В същото помещение е открит и чувал с растителна маса от същия вид с тегло 920 грама. Иззети са още вентилатори, филтри за вода, уреди за отчитане на влажността, лампи, печки и други уреди, имащи отношение към осъществяваната незаконна дейност. Ползвателят на имота е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

САМО ПРЕДИ СЕДМИЦА ПОЛИЦИЯТА ИЗЗЕ НАД 50 КИЛОГРАМА КАНАБИС ПРИ ОБИСКИ В ПАВЛИКЕНИ И ЗЛАТАРИШКОТО СЕЛО ЧЕШМА. От наследствен имот в общинския център, обитаван от семейство и сина им, е открита външна оранжерия с 10 чувала и три саксии със засети в тях растения от рода на конопа с общо тегло на листната маса 29 кг. В стая на къщата пък са намерени и иззети още близо 2 кг от същите опиати.

В съседен имот полицейските служители пък се натъкнали на над 2 кг от растенията, за които е изяснено, че са били изхвърлени през прозорец на проверявания имот. 70-годишният обитател е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *