Коронавирусът влезе в още три училища

ПРОДЪЛЖАВА ДИАГНОСТИЦИРАНЕТО С COVID-19 НА УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ В РЕГИОНА. Нови случаи на болестта са установени в свищовските училища „Филип Сакалариевич“ и „Алеко Константинов“. В тях са инфектирани общо две деца. Педагог от СУ „Георги Стойков Раковски“ във Велико Търново също е дал положителен PCR тест. Носител на заразата е и учител от стражишкото село Камен, който обаче не е бил контактен с колеги и ученици от школото, където преподава.

На двете учебни заведения в Свищов и това в старата столица от Регионалната здравна инспекция са предписали четирикратно извършване на дезинфекционни дейности. Здравните власти са препоръчали и преминаване в електронна форма на обучение за срок от две седмици.

В електронно обучение към момента са ученици от Професионалната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, СОУ „Емилиян Станев“ и малчугани от Центъра за специална образователна подкрепа в Ново село.

В сряда лабораторно потвърдените случаи в областта са 12, а с тях бройката на инфектираните набъбна до 425.

В болница са приети 34 души. Най-много от тях са настанени в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Останалите лечебни заведения, в които се провежда терапия на заболели от областта, са МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, стационарът в Бяла и УМАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Няма пациенти, при които да се е наложило настаняване в реанимация.

На домашно лечение са 63 лица, а 271 са карантинирани. Битката със заболяването са спечелили 318 души.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.