724 четения

Нова линейка 4 х 4 получи Спешният медицински център във Велико Търново

АВТОПАРКЪТ НА СПЕШНИЯ МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР В СТАРАТА СТОЛИЦА БЕ ОБНОВЕН С НОВА И МОДЕРНА 4 Х 4 ЛИНЕЙКА. Тя е осигурена от здравното министерство по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие.

Санитарният автомобил разполага с пълен комплект медицинско оборудване за оказване на спешна помощ. Линейката е оборудвана с кислородна инсталация, дефибрилатор с ЕКГ, инфузионна помпа, апарат за механична вентилация, мобилен и стационарен аспиратор. Гаранционният срок на специализираното превозно средство и здравната апаратурата е 5 години.

Придобивката има за цел да подобри здравната инфраструктура, допринасяща за повишаване на качеството и безопасността при оказване на медицинска помощ и за осигуряването на равнопоставен достъп до качествена помощ при спешни състояния в съответствие с най-добрите европейски практики и изисквания.

ПРЕДИ ДА БЪДЕ ДОСТАВЕНА В СТАРАТА СТОЛИЦА, ТЯ Е БИЛА ИНСПЕКТИРАНА ЛИЧНО ОТ ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР проф. Костадин Ангелов.

Миналата година Спешният център в старата столица и филиалът в Горна Оряховица получиха съответно две и една линейка, отново в изпълнение на същия проект. Въпреки това заключението на Регионалната здравна инспекция във Велико Търново е, че наличният санитарен транспорт е недостатъчен и амортизиран, сочи годишният анализ на здравно-демографското състояние в областта.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!