Библиотекар от старата столица спечели пет издания на телевизионната игра за знания „Последният печели“

47-ГОДИШНИЯТ НИКОЛАЙ КОЛЕВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОБЕДИ В ПЕТ ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ ИЗДАНИЯ НА ЗАБАВНО-ПОЗНАВАТЕЛНОТО ШОУ ПО БНТ „Последният печели“. Предаването е ново за ефира на България, представлява куиз надпревара, а водещ е обичаният естраден певец Орлин Горанов.

Боляринът разби конкуренцията на общо 20 съперници, сред които IT специалисти, маркетолог, пиар, държавен служител и т.н. Представителят на старата столица демонстира завидни знания в разнообразни сфери и бърз ум.

В първото издание на шоуто срещна известна конкуренция почти до финала, но в останалите четири наложи безапелационна доминация. Той продължава победоносния си поход в „Последният печели“ в сряда от 19:00 ч.

Николай работи в Регионалната народна библиотека „П. Р. Славейков“. Завършил е история във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, където след това изкарал две магистратури – по обща история и социално-икономическа география.

Изкачил е 10 планински първенеца у нас.

„За мен това е голяма гордост, защото имам известни увреждания в двигателния апарат. Изкачването на връх е борба със самия себе си. Трудно е, но разумът и инатът надделяват“, сподели той в ефира на БНТ.

Николай е активен член на Регионалната организация на хората с увреждания и се бори за правата на инвалидите. Това била и мотивацията му да пожелае да влезе в политиката.

Колев бе кандидат за общински съветник в старата столица в местните избори през 2015 година. Тогава той участва в листата на „Българска демократична общност“, но не успя да се пребори за място в Общинския съвет.

СЪДЕЙКИ ПО ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ НА БИБЛИОТЕКАРЯ, ТОЙ Е ТРЪГНАЛ ПО СТЪПКИТЕ НА НЕГОВ СЪИМЕНИК И СЪГРАЖДАНИН, популярен от малкия екран с енциклопедичните си знания. Става дума за бившия шеф на областната поща Николай Викторов, който смайваше преди десетилетия зрителите на емблематичното за БНТ шоу „Минута е много“. Боляринът успя да стане трикратен победител в предаването през 1996 г. и 2000 г. с темата „Гео Милев”.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 thoughts on “Библиотекар от старата столица спечели пет издания на телевизионната игра за знания „Последният печели“

 • 14.10.2020 в 14:04
  Permalink

  Ако такива хора не могат да влязат в политиката или не ги искат, за това сме на това дереже. Дайте път на младите, можещиге,знаещите впечатлете света. България може, но много я дърпат надолу. Не става на думи и с магическа пръчка, но ако се започне ще се постигне.

  Отговор
 • 16.10.2020 в 20:22
  Permalink

  Независим коментар: този човек е поне 50 пъти по адекватен, възприемчив и умен от настоящия председател на НС.
  Всеки, който го приеме в редиците си и желае да даде пространство на изява на независим интелект ще създаде условията на на нашето общество за последващо интензивно и всеобхватно развитие.

  Отговор
 • 17.10.2020 в 16:24
  Permalink

  Николай е гордост за нашия град. Този ерудиран младеж е с енциклопедични познания . Той стана любимец на водещия и на зрителите.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *