Две години затвор за брутален домашен насилник, опитал да реже с трион и брадва жена си пред децата им

Две години лишаване от свобода при първоначален строг режим е наказанието, на което бе осъден обвиняем, предаден на Темида от Районна прокуратура във Велико Търново. М. М. е признат за виновен за това, че на 6 януари 2020 г. причинил чрез удари с ръка и глава, както и с ритници на жена си средна телесна повреда. Две седмици по-късно той я нападнал с брадва и трион. Побоищата са в условията на домашно насилие и представляват опасен рецидив.

Насилникът бе изправен пред съда през юни за системните побоища на съпругата си, ставали пред двете им деца. Той непрекъснато отправял към жената и заплахи, че ще я обезобрази и убие.

Накрая жената не издържала на постоянния тормоз и помолила Отдела за закрила на детето да бъде настанена с децата си в приют, далече от мъжа си. След като прокуратурата била сезирана за упражняваното насилие, побойникът бил задържан и му е повдигнато обвинение. М. М. е криминално проявен и с богато, разнообразно минало, като е осъждан 11 пъти. Редовно употребявал алкохол, под влияние на който ставал раздразнителен и болезнено ревнив към жена си.

Осъден бе и по повдигнатото му обвинение, че в този период два пъти в условията на продължавано престъпление се заканил с престъпления против личността на същата жена, че ще й отреже езика, ще я обезобрази и убие. Всичко това се случило пак в условията на домашно насилие и би могло да възбуди основателен страх за осъществяване на заканите. По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, подсъдимият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража. Присъдата на Районен съд – Велико Търново, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.

Н. ГЕОРГИЕВА

One thought on “Две години затвор за брутален домашен насилник, опитал да реже с трион и брадва жена си пред децата им

  • 14.10.2020 в 21:24
    Permalink

    Е, какво е туй,, Опит за убииство и 2 Двее, години?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *