Времето

Какво време ни очаква през новата седмица?

Очаква ни предимно слънчево и ясно време с временно заоблачаване в сряда и четвъртък

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 7 и 9 градуса. За В. Търново минимална температура около 8.

Във вторник ще бъде почти ясно. В сутрешните часове около Дунав и по-големите водни басейни ще се образуват мъгли, които с напредването на деня постепенно ще се разчистят. Ще духа слаб вятър от югоизток-изток. Максималните температури ще бъдат между 18 и 20 градуса. За В. Търново максимална температура около 20. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централните части на Стара планина ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността след обяд. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15 гр. Максималните температури на 2000 м ще бъдат 7.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 28.8 през 1911 г., а най-ниската измерена минимална температура е -6.1 през 1988 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 46 минути и ще залезе в 17 часа и 15 минути. Фаза на Луната: четири дена преди пълнолуние.

В сряда и четвъртък ще преобладава облачно време. В сряда сутринта ще има и мъгли, а след обяд временно облачността ще се разкъса. В четвъртък на изолирани места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Минималните температури ще останат без съществена промяна, а максималните ще се понижат и ще бъдат между 14 и 18 гр.

В петък ще има променлива облачност. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури слабо ще се повишат и ще достигнат 20-21 гр.

От събота до края на периода ще преобладава слънчево време. В събота и неделя температурите временно ще се понижат с 1-2 градуса и минималните ще бъдат между 5 и 8 гр., а максималните между 13 и 16.

Над западните и централните части на Стара планина в сряда и четвъртък ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12-13 гр. Максималните температури на 2000 м ще бъдат 5-6.

В събота и неделя ще бъде облачно с умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще се понижат и на 1200 м ще бъдат 10 гр., а на 2000 м ще бъдат около 2-3.

В понеделник облачността ще се разкъса, вятърът ще отслабне и температурите ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *