Търновец създал нов вид дрога от чай и синтетичен канабинол

Съдът остави 25-годишния Б. С. зад решетките, заловената дрога била на стойност над 3655 лв.

 

МЛАД ТЪРНОВЕЦ Е ИЗМИСЛИЛ НОУ-ХАУ ЗА ДРОГА ОТ ЧАЙ И СИНТЕТИЧЕН КАНАБИНОЛ, КОЕТО Е ОСНОВНОТО ВЕЩЕСТВО В КАНАБИСА, и от доста време пласирал стоката си за пушене в региона. Бизнесът на Б. С. обаче бил ударен през февруари т.г. При полицейска акция в имоти на 25-годишния „химик” във В. Търново и Ресен бил иззет наркотик на стойност 3655 лева. Месеци наред прокуратурата и полицията чакали резултати от лабораторните изследвания на веществото, намерено за пръв път в областта.

ПРОКУРАТУРАТА ВЕЧЕ Е ПРИВЛЯКЛА МЪЖА КАТО ОБВИНЯЕМ, А ОКРЪЖНИЯТ СЪД ГО ОСТАВИ ВЪВ ВТОРНИК ЗАД РЕШЕТКИТЕ С ПОСТОЯННА МЯРКА ЗА ЗАДЪРЖАНЕ. Той е обвинен в държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение – психоактивно вещество с наркотично действие 5F-MDMB-PINAKA и суха зелена растителна маса със специфичен мирис, представляваща ново психоактивно вещество.

СПОРЕД РАЗСЛЕДВАЩИ Б. С. КУПУВАЛ ОБИКНОВЕН ЧАЙ, НАЙ-ВЕЧЕ ЧЕРЕН, и го третирал със синтетичния карабинол. В крайна сметка се получавала силна смес с хубав аромат за пушене. Този вид цигари се появили във В. Търново преди доста месеци, но едва на 22 февруари 2020 г. криминалистите се натъкнали на лабораторията, където се забърква новата дрога. Заради непознатото до момента „изобретение“ за надрусване мъжът е зад решетките, но определението на Окръжния съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред апелативните съдии.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *