Близо 300 гимнастички от страната се включиха в държавното първенство във Велико Търново

281 гимнастички в различни възрастови групи участваха в Държавното първенство по масов спорт, организирано от клуба по художествена гимнастика „Етър“, с подкрепата на Община Велико Търново и ОП „Спортни имоти и прояви“. В надпреварата се включиха 31 отбора от 10 града в страната. Състезанието се проведе при строги противоепидемични мерки, като на всеки влязъл в залата на Спортен комплекс „Ивайло“ бе измерена температурата и отбелязан в списък. Предвид изискванията за ползване на 50% от седящите места в залата бе допускан само по един придружител на дете. След като даденият отбор представеше съчетанието си, състезателки и придружители напускаха и тогава влизаше следващата група. Още две зали бяха осигурени за загряващите състезателки, за да има максимална дистанция и да се избегне смесване на отборите.

За гимнастичките имаше медали с логото на БФХГ, магнити със снимка на изявата и маска за всеки участник, за отборите – грамоти, поставени в рамка. Спонсори осигуриха лакомства и сокчета за всяка участничка.

„Постарахме се максимално и вярваме, че организирахме добро състезание. С малки изключения отборите и треньорите бяха добре подготвени с декларации и запознати с противоепидемичните изисквания срещу Ковид-19. Отговорник по тази част беше г-жа Валя Маркова, за което искрено й благодарим. Направихме всичко възможно да осигурим максимално добри условия предвид обстановката“, коментира Савина Ганчева, председател и треньор на КХГ „Етър“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *