4837 четения

COVID-19 взе единадесета жертва и разболя още 18 души в региона

 

9 от новозаразените са деца със специални потребности

 

БИТКАТА С КОРОНАВИРУСА ЗАГУБИ 64-ГОДИШЕН МЪЖ, КОЙТО БЕ НАСТАНЕН ЗА ЛЕЧЕНИЕ В МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Пациентът е издъхнал в сряда, научи „Борба“. Той е имал тежки придружаващи заболявания, сред които рак и диабет, които усложнили състоянието му и медиците не успели да го стабилизират. Това е единадесетата жертва на инфекцията в областта.

Случаите на COVID-19 в региона продължават да се увеличават и в четвъртък са диагностицирани още 18 души. С тях общият брой на заболелите става 443.

Здравните власти посочиха, че е на лице огнище на инфекцията и в Центъра за специална образователна подкрепа в Ново село. Положителна проба за дали 9 деца, от които 5 са настанени в общежитието на социалното звено, а 4 са в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Св. Мина“ в Павликени.

В двете структури е предписано извършване на дезинфекционни дейности и определяне на лица от контактния персонал, които да продължат да изпълняват задълженията си, свързани с грижите за учениците в институциите, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Припомняме, че заразата в образователното ведомство бе засечена след доказване на двама заболели възпитатели, които към момента са на терапия в лечебни заведения.

Един от регистрираните случаи през последното денонощие има епидемична връзка с огнището на COVID – 19 в производствено предприятие в община Стражица. Местната власт там предприе мерки за ограничаване на инфекцията. След извънредно заседание на общинския оперативен щаб, кметът Румен Павлов издаде заповед за задължително носене на открито на лични предпазни средства по пазарите в Стражица и село Камен.

 

Направена е реорганизация на тържищата, чрез която се разделят потоците хора и е ограничена е продажбата на други стоки, освен селскостопанска продукция.

Към четвъртък 31 носители на заразата в областта са настанени в болница. Под домашно лечение са 83 лица. Излекуваните са 318. Рязко е увеличен броят на карантинираните. Под 14-дневна домашна изолация са поставени 368 човека.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!