210 четения

Какво време ни очаква в петък и през уикенда

От събота чувствително захлаждане, към сряда температурите отново ще ни върнат в лятото

 

През нощта ще има разкъсана предимно средна и висока облачност. Минималните температури ще бъдат между 10 и 12. За В. Търново минимална температура около 12. През деня ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Вечерта ще се заоблачи и през нощта срещу събота ще превали. Вятърът ще бъде слаб до умерен от южната четвърт. Максималните температури ще са между 21 и 25. За В. Търново максимална температура около 25. Атмосферното налягане ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 29.6 през 2012 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 0.2 през 1959 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 33 минути и ще залезе в 18 часа и 32 минути. Фаза на Луната: новолуние.

В събота до обяд ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, а следобед облачността ще намалее до слънчево. Вятърът ще бъде умерен от запад и ще понижи максималните температури. Минималните ще бъдат между 10 и 12. Максималните ще са между 14 и 17.

От неделя до края на периода времето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Сутрин в низините и по поречията на реките ще има мъгли и ниска облачност. Ветровете ще бъдат слаби до умерени от запад. Температурите ще се понижат и минималните ще бъдат между 5 и 8, а максималните между 14 и 18.

От сряда ще започне повишаване на температурите и минималните ще бъдат между 9 и 12-13, а максималните в четвъртък и петък ще достигнат до 26-27.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще бъде предимно облачно с временни разкъсвания на облачността. Вечерта и през нощта срещу събота ще започнат валежи от запад. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около 8. В събота ще има разкъсана облачност, временно намаляваща до слънчево. До обяд валежите ще спират. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, който ще понижи температурите. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 11. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около 2. В неделя и понеделник ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб вятър от север. Максималните температури още малко ще се понижат и на 1200 м ще бъдат 7-8, а на 2000 м ще бъдат около и под нулата. От вторник до края на периода ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Вятърът ще се преориентира от юг и ще бъде слаб. Температурите ще започнат да се повишават и на 1200 м ще достигнат 16-18, а на 2000 м – 14-15.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *