270 четения

Козаревчани посрещнаха празника си с обновени за над 530 хил. лв. площад и зона за отдих

В лясковското село Козаревец посрещнаха с обновен централен площад и зона за отдих храмовия си празник – деня на света Параскева – Петка Търновска.

Цялото пространство около читалището и централния площад, носещ името на родната актриса Марияна Димитрова, са изцяло реконструирани, а инвестицията е за над 530 хил. лв.

Кметът на Козаревец Красимира Колева благодари на всички, работили по мащабното обновление, честити на козаревчани новата придобивка и отправи призив да бъде пазено всичко направено в полза и за удобство на хората. Кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова сподели, че ремонтът е направен в изпълнение на поетите ангажименти, и благодари на всички, които са работили за обновяването на вече три лясковски села – Джулюница, Драгижево и Козаревец, които са с изцяло нови площади.

Лентата бе срязана от кмета домакин Красимира Колева, от общинския кмет д-р Гецова и от директорите на фирмата изпълнител „Пътни строежи“ инж. Филип Маринов и инж. Румен Игнатов. На откриването присъстваха и инж. Банко Банков, представители на фирма „Хит“, местни общественици и доста жители, дошли в празничния ден да се порадват на обновеното си село.

Мащабният ремонт на централната част на село Козаревец е изпълнен в рамките на проект „Приказки за култура, история и природа”, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество „Interreg V-A Румъния – България 2014 – 2020” с водещ партньор Община Виделе (окръг Телеорман). Общата стойност на строително-ремонтните работи за възстановяване на зоната за обществен отдих и централния площад е 531 081,90 лева. Изпълнител на обекта бе „Пътни строежи – Велико Търново“ АД, проектант е арх. Анелия Димова, а строителен надзор осъществи фирма „ЕвроИнвестКонсулт“ ООД. Изцяло са възстановени настилките и са оформени нови алеи, създадени са възможности за провеждане на масови мероприятия на открито пред читалището и на централния площад. Направена е открита сцена на две нива и площадка чрез фигурална композиция от различни по вид и цвят павета и плочи, където ще протичат местни празници и мероприятия. Монтирани са нови пейки, перголи и други елементи на градската среда. Изцяло са подменени тротоарите с нови настилки от плочи и павета от вибропресован бетон по съществуващите алеи и площадки, като са монтирани 47 декоративни паркови осветители – двойни, и 46 декоративни соларни лампи. В пространството около читалището е изградена детска площадка за игра, с ударопоглъщаща каучукова настилка, монтирани са двойна люлка и комбинирано съоръжение за пързаляне, люлеене, катерене, както и три вида тематични занимателни игри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!