103 четения

Путин съобщи за регистрацията на втора руска ваксина срещу Ковид-19

Президентът на Русия съобщи днес, че е регистрирана втора руска ваксина срещу Ковид-19 и че скоро ще бъде регистрирана трета, предаде ТАСС.
В началото на правителствено заседание Владимир Путин каза, че изследователският център „Вектор“ в Сибир е регистрирал втората ваксина и че наближава регистрацията на трета ваксина, разработвана в центъра „Чумаков“ към Руската академия на науките.
На заседанието вицепремиерът Татяна Голикова, поясни, че клиничните изследвания на центъра „Чумаков“ в първа и втора фаза, извършващи се в медицински бази в Новосибирск, Санкт Петербург и Киров, вероятно ще приключат през декември. Тя добави, че в близко бъдеще ще бъдат произведени 60 хиляди дози от ваксината на центъра по вирусология и биотехнологии „Вектор“. По думите й тогава щели да започнат „пострегистрационните клинични изследвания“ в различни региони на Русия с участието на 40 хиляди доброволци.
Пред членовете на правителството президентът Путин изрази увереност, че за борбата с коронавируса е важно разрастването на производството на руски ваксини и широката им достъпност на вътрешния пазар.

Източник: Бта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!