Министерството на културата обяви конкурс за директор на търновския театър

МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ОБЯВИ КОНКУРС ЗА ДИРЕКТОР НА МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Кандидатите да ръководят културната институция трябва да имат завършена степен „Магистър” в сферата на изкуствата или хуманитарните науки, направление „Музикално и танцово изкуство”, „Театрално изкуство” или „Филология“.

Конкурсът ще се проведе чрез разглеждане на представените документи и концепция за развитието на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” – Велико Търново, и събеседване.

До 16 ноември т.г. кандидатите трябва да представят в Министерството на културата концепция за развитието на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” за срок от четири години. Концепцията трябва да съдържа стратегия за творческо развитие на държавния културен институт с подробен репертоарен план за първата година, политика на оптимална заетост на творческите кадри и наличен потенциал, творчески потенциал, финансово управление на института и възможности за набиране на допълнителни финансови средства, възможности за увеличаване аудиторията, поддържане и подобряване на материалната база.

Задължително е желаещите да участват в конкурса да имат и професионален опит в областта на културата поне една година, владеенето на западен език е предимство, се казва още в обявата на културното ведомство. Допуснатите ще трябва да се явят и на събеседване.

Мандатът на директора е за срок от четири години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *