58 четения

Търновският театър участва във Фестивала на камерната опера в София с два спектакъла

ДВЕ ОТ СВОИТЕ МУЗИКАЛНИ ЗАГЛАВИЯ ПРЕДСТАВЯ ВЪВ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА КАМЕРНАТА ОПЕРА В БЪЛГАРИЯ великотърновският театър „Константин Кисимов“. Фестивалът беше открит на 14 октомври в София и се провежда под почетния патронаж на световноизвестната оперна прима проф. Красимира Стоянова.

Представленията на търновските артисти са на 17 октомври. От 11 часа в Дома на културата „Средец“ в София ще бъде представена операта за деца „Патиланци“ на композитора Александър Йосифов. Либретото на Банчо Банов е създадено по мотиви от обичаните разкази на Ран Босилек. В спектакъла са събрани шест различни истории, подбрани успешно от Банчо Банов. Постановъчният екип включва режисьора Стефан Донев, диригента Васил Вълчев, художника Лидия Къркеланова, хореографията е дело на Катя Богданова, а хормайстор е Яница Брънзелова.

Вечерта е мюзикълът „Вражалец“, който театърът представя в зала „Люмиер“ на НДК. Мюзикълът е създаден по пиесата на Ст. Л. Костов и музиката на Дечо Таралежков. МДТ е първият театър в България, който поставя „Вражалец” като мюзикъл след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев.

Режисьор е Гълъб Бочуков, диригент-постановчик – Игор Богданов, сценографията е на Лидия Къркеланова, а хореографията – на Катя Богданова. На сцената ще излязат актьори, солисти, хор, оркестър и балет на театъра в старата столица.

Великотърновският театър участва във Фестивала на камерната опера в България по покана на неговия създател Петко Бонев, който от години работи с местната трупа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!