Яжте тези храни само вечер и ще отслабнете

Вероятно сте чували максимата, че ако желаете да отслабнете, трябва да не вечерята и да не се храните след 17 часа.

Оказва се, че това не е съвсем вярно и ако искате поддържате фигурата си, има списък с храни, които е препоръчително да консумирате вечер, пише една.бг.

Вижте кои са те:

Зеленчуци

Изберете зеленчуци, който са минали термична обработка. По този начин много от фибрите им се усвояват много по добре от тялото ви. Изберете такива, каквито обичате – на пара, варени или задушени на бавен огън. Тяхната задача за вечерта е да изчистят тялото от токсини.

Яйца

Това също е източник на здравословен протеин. Основно правило е да не се прекалява. Като две сварени добре яйца (до твърд жълтък) или разбъркани на омлет с лека салата са подходяща вечеря за отслабване.

Бяло месо

Изберете пилешко или пуешко, задължително премахнете кожата му. Месото е богато на витамин В, А и Е. Освен това съдържа в себе си много минерали и с минимално количество въглехидрати. Пригответе месото на пара или задушено без мазнина. Гарнирайте с прясна салата.

Бяла риба

Минимално 3 часа преди сън може спокойно да си хапнете риба треска, щука, мерлуза. Избирайте видове с нисък процент мазнини. Пригответе ги без мазнини и с минимално количество сол.

Топло мляко

Топло мляко преди лягане би било идеалният завършек на деня. Съдържа не само протеини, но и триптофан – тази аминокиселина ще ви накара да се отпуснете и да заспите по бързо и по качествено. А когато се наспите добре, на следващия ден тялото няма да има нужда да добавя изкуствено енергия, карайки ви да посягате към сладка и мазна храна.

Кисело мляко

Богат източник на на лек протеин, който се усвоява безпогрешно, като не претоварва тялото и не се задържа под формата на излишни мазнини. Спазвайте принципа да избирате продукти с ниска масленост и общото количество да не надвишава 200 г.

Пресни плодове

Макар и да не са най-добрият избор за храна вечер, една чаша малини или боровинки е за предпочитане пред любимите ни нездравословни храни, а включват приблизително около 70 калории, а количество витамини и антиоксиданти е високо.

Източник: марица.бг

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.