COVID-19 спря достъпа на граждани до сградата на Община Г. Оряховица

Кметът инж. Добрев с нови мерки заради скока на заболеваемостта, затваря пенсионерските клубове

 

НОВИ ВРЕМЕННИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ СЕ ВЪВЕЖДАТ В ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА, реши на свое заседание Общинският кризисен щаб за борба с коронавируса. Срещата бе свикана от кмета инж. Добромир Добрев във връзка с увеличения брой на заразени с Ковид инфекцията на територията на цялата страна.

От този понеделник се преустановява достъпът на граждани в сградата на Община Горна Оряховица с изключение на посещенията до Центъра за информационно, административно обслужване и други услуги за граждани и отдел „Местни данъци и такси“. Търговците и купувачите на пазарите на територията на община Горна Оряховица да носят лични предпазни средства и в пространствата на открито. Не се допуска присъствието на родители или придружители до помещенията, в които се извършва тренировъчен процес. Затварят пенсионерските клубове и клубовете на инвалида. Това са част от новите мерки, които се въвеждат със заповед на кмета инж. Добрев.

Служителите от служба „Обществен ред и сигурност“ да извършват ежеседмични проверки съвместно с представители на Районно управление – Горна Оряховица, за спазване на въведените противоепидемични мерки.

80 ПАЦИЕНТИ С КОРОНАВИРУСНА ИНФЕКЦИЯ СА ПОСТЪПИЛИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА В МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. От тях 63-ма са излекувани, един е починал, а 16 остават към момента на лечение в инфекциозното отделение, информира управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов. До този момент в болницата има един починал пациент с коронавирусна инфекция. Няма случаи на заразен от пациент болничен служител, съобщават от лечебницата.

Болницата е осигурена с необходимите медикаменти, предпазни средства и материали за дезинфекция. Леглата в инфекциозното отделение са увеличени от 10 на 25, като допълнителните са разположени на първия етаж с осигурен директен достъп, без риск от смесване на потоците, увери управителят на здравното заведение. Лечението на болните с Covid-19 се извършва от двама лекари със специалност „Инфекциозни болести“ и допълнително е командирован интернист. В извънработно време наблюдението се извършва от дежурния по болница. За придружаващите си заболявания пациентите са консултирани от специалисти в здравното заведение – пулмолог, кардиолог и т.н. При нужда се включва и анестезиолог за преценка необходимостта от интубация или интензивно лечение. Към отделението са командировани още шест медицински сестри и четирима санитари.

С. НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *