74 четения

Времето днес: Очаква ни предимно слънчево време и постепенно повишаване на температурите

През нощта ще бъде почти ясно. Минималните температури ще бъдат между 2 и 5 градуса и ще има слани. За В. Търново минимална температура около 2.

Във вторник времето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността около и след обяд. По поречията на реките и във високите котловини ще се образува мъгла. Сутринта ще бъде тихо, а след обяд вятърът ще бъде слаб от източната четвърт. Максималните температури ще са между 16 и 18 градуса. За В. Търново максимална температура около 18.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централните части на Стара планина ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10 градуса. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около 5.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.7 гр. през 1998 г., а най-ниската измерена минимална температура е -2.2 през 1997 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 38 минути и ще залезе в 18 часа и 26 минути.

Фаза на Луната: четири дена след новолуние.

В сряда времето отново ще бъде предимно слънчево. Сутринта на отделни места ще се образуват мъгли. Вятърът ще бъде слаб, сутринта от юг, а след обяд от изток. Минималните температури ще останат между 2 и 5 градуса, но максималните ще започнат да се повишават и ще бъдат между 15 и 20 градуса.

От четвъртък до събота времето ще бъде предимно слънчево. Сутрин ще се образуват мъгли и инверсионни облаци, които до обяд ще се разсейват. Ще духат слаби локални ветрове. Температурите ще се повишават и минималните ще достигнат 8–12 гр., а максималните ще са между 20 и 24.

Още в неделя през нощта от запад ще започне увеличение на облачността и максималните температури ще се понижат, като в понеделник ще бъдат между 13 и 16 градуса. В понеделник ще има валежи, а във вторник временно отново ще се затопли.

Над западните и централните части на Стара планина от сряда до събота ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Температурите чувствително ще се повишат. Максималните температури на 1200 м ще достигнат 19 градуса. Максималните температури на 2000 м ще се покачат до 13.

В събота след обяд от запад ще започне заоблачаване и в неделя и понеделник ще бъде облачно. В понеделник ще вали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър в неделя от север, а след това от изток. Максималните температури ще се понижат и на 1200 м ще бъдат 11-12 градуса, а на 2000 м ще бъдат около 4-5.

 

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *