2352 четения

Откриха оранжерия за канабис и в Бяла черква

Оранжерия с растения от рода на конопа откриха павликенски полицаи на адрес в Бяла черква. В събота сутринта при специализирана полицейска операция за противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества е извършена проверка в имот, собственост на 67-годишен мъж, където е установена оранжерия с 62 контейнера с растения от рода на конопа с различна височина. Обраната листна маса и плодни цветни връхчета възлизат на около 9 кг. При полеви наркотест растенията реагирали на канабис. В помещението е намерен и чувал с листна маса с тегло около 40 грама. Иззети са водни помпи, контролер за управление на вентилаторите, схема с диаграма за растеж и други вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

Същия ден в хода на същата операция е извършена проверка и в имот в с. Михалци, ползван от 33-годишен мъж от Бяла черква. Там са намерени и иззети още около 10 кг листна маса, която при полеви наркотест реагирала на канабис, и уреди и пособия за отглеждането му. Двамата ползватели на имотите са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Започнато е досъдебно производство.

В събота при извършена проверка в жилище в областния град, обитавано от 18-годишно момиче от Левски, са намерени и иззети около 3 грама прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метамфетамин. По случая е започнато досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *