2434 четения

„Вътрешна сигурност“ арестува двама полицаи, намалявали алкохолните проби на пияни шофьори

ДВАМА СЛУЖИТЕЛИ НА ПОЛИЦИЯТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО са били оковани с белезници в края на миналата седмица от „Вътрешна сигурност“ и спецпрокуратурата, разбра „Борба“. Единият е експерт в Базовата криминалистична лаборатория, а другият бил униформен и районен инспектор в старата столица. Дуото подменяло алкохолните проби на заловени пияни зад волана шофьори в региона. Схемата действала от месеци и вероятно става въпрос за множество подменени изследвания, за които наказателната отговорност е съвсем минимална.

В ареста със санкция на спепрокуратурата все още били експертът и кварталният, а операцията по задържането им е проведена след като двамата били следени от месеци. Те са отведени в София, тъй като разследването е под наблюдението на Специализираната прокуратура. Тепърва ще се установява по какъв начин са подменяли алкохолните проби и срещу какви тарифи са извършвали престъпното деяние. Запознати  потвърдиха неофициално пред „Борба“ за случая. Официална информация обаче няма макар схемата да е много скандална и да се случва за пръв път.

Нели СУКОВА

3 коментара за “„Вътрешна сигурност“ арестува двама полицаи, намалявали алкохолните проби на пияни шофьори

 • 19.10.2020 в 12:18
  Permalink

  В болницата в Спешното където държат пробите за изследване. Няма да се изненадам ако схемата е била с чадър от Стефан Филев

  Отговор
 • 19.10.2020 в 20:45
  Permalink

  Сега да ги уволните, че уронват престижа на МВР!!! Нали така др прави във Велико Търново…

  Отговор
 • 20.10.2020 в 20:28
  Permalink

  Ако имаше схема наистина, щеше да е съобщено официално! Сега за сега се хвърля прах в очите на хората!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *