Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Наградиха д-р Сибила Маринова със специална награда за борба с COVID-19

ШЕФКАТА НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО РЕАНИМАЦИЯ НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ Д-Р СИБИЛА МАРИНОВА БЕ УДОСТОЕНА С НАГРАДА от церемонията „Лекар на годината – 2020“. Тя бе сред медиците, отличени със специален индивидуален приз за принос в борбата с коронавируса. Представителката на търновската болница бе единственият лекар от областта, поощрен на тазгодишните традиционни национални награди на съсловната организация.

За първи път Българският лекарски съюз отличава медици, застанали на първа линия в противодействието на пандемията. По този повод бе създадена специална категория „Борба с COVID-19”, а номинации за победители са изпращани от цялата страна. Авторитетно жури определило кои да са отличените.

Освен д-р Сибила Маринова призове в тази категория отидоха в ръцете на ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийки, проф. д-р Тодор Кантарджиев, д-р Александър Симидчиев, д-р Дончо Дончев, доц. д-р Диана Радкова, проф. д-р Радка Аргирова, полк. доц. д-р Стефан Узунов и д-р Мария Пишмишева.

Събитието се проведе в понеделник вечерта в Националния исторически музей. Сред гостите бяха доц. Диана Ковачева – омбудсман на Република България, зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, кметът на София Йорданка Фандъкова и т.н.

 

9 thoughts on “Наградиха д-р Сибила Маринова със специална награда за борба с COVID-19

 • 20.10.2020 в 12:20
  Permalink

  ОБАТАЧИХА МОМЧЕТО, ЧЕ И НАГРАДИ СИ РАЗДАДОХА …

  Отговор
  • 20.10.2020 в 14:46
   Permalink

   Нищо не са обатачили,мъчили са се да го спасят,както показаха и проверките.Стига плюхте,че няма да има кой да ви лекува.

   Отговор
   • 20.10.2020 в 17:11
    Permalink

    Глупости на търкалета. Прост пример – бащата казва, че е проведено „експериментално лечение“. Оная се оправдава, че са давали лекарство, което има разрешително от 2009г. Извод? Лекарството не е експериментално, а се ползва отдавна. Да, но става дума за експериментално ЛЕЧЕНИЕ, а не лекарство. Ако ти дадат лекарство за рак, когато те боли крака какво е – лекарството може да се ползва от 20 години, но го прилагат експериментално за друг проблем. Та подобно оправдание показва целия подход на проверката. Нямало подписани документи, защото не можели да ги дезинфекцират… Това не е ли тъпо оправдание? Вариант 1 – искат подпис от роднините на болния. Вариант 2 – подписва документите пред този, който ги носи в стаята (със защитно облекло) и оставят документите в стаята. Нека да имат вируси по тях, подписани са. Когато се наложи да се търсят и гледат се вземат, слагат се в пликове, гледат се през стъкло, гледат се с камери и всякакви подобни варианти. Или се държат под карантина 2 месеца да измрат вирусите по хартията и се прилагат като доказателство. Но не – нямало начин за дезинфекция и затова не се подписва нищо. А вариант да направят запис по телефона: Ще ви бъде проведено лечение с лекарства А,Б,В,Г – съгласен ли сте? Да/Не. Има запис. Но не, по-удобно е да няма документация какво точно е правено, че знаеш ли…

 • 20.10.2020 в 15:15
  Permalink

  Само не разбрах с какво точно индивидуално е допринесла за борбата с COVID-19. „Большой театр“ ряпа да яде. Всичко в тая наша държава е само прах в очите на хората.

  Отговор
 • 20.10.2020 в 17:31
  Permalink

  Браво и поздравления за добре свършената работа! Продължавайте да ни лекувате!!

  Отговор
 • 20.10.2020 в 23:28
  Permalink

  Тя тая е за затвора, не за награда.

  Отговор
 • 21.10.2020 в 22:09
  Permalink

  Нелепо и разочароващо … дано роднините на момчето не се откажат от битка в съда! Липсата на информирано съгласие е престъпно и осъдително. Наградата е като шамар за родителите и близките на момчето и само затвърждава негативното обществено мнение към лекарското съсловие. Практиката при проверка е началниците да бъдат отстранени докото тече тя. Нищо такова не се случи, очевидно управляващите и ръководството на болницата са били 100% сигурни, какъв ще е изходът от проверката, което я и обезсмисля. Ако не е така, това е поредната демонстрация на арогантност, безнаказаност и наглост? Лекарката ще предаде това на дъщеря си, директорът на болницата на сина си, защото учат за лекари.

  Отговор
 • 21.10.2020 в 22:41
  Permalink

  Недоразумението наречено доктор, което се интересува само от донорство, с награда! Е, това е поредното нагло образувание и метастаза в българското здравеопазване. Това нещо, което нееднократно е заявявало, че в нейното отделение не се лекува, взе приз за лечение?!?! Няма такава наглост и простотия по света… АНАТЕМА!!!

  Отговор
 • 21.10.2020 в 22:51
  Permalink

  Боже, ела си прибере вересиите. Че то се нетърпи вече…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *