Прогноза за времето през периода 21 – 27 октомври 2020 г.

В сряда времето отново ще бъде предимно слънчево. Сутринта на отделни места ще се образуват мъгли. Вятърът ще бъде слаб, сутринта–от юг, а след обед от изток. Минималните температури  ще останат между 2° и 5°, но максималните ще започнат да се повишават ще бъдат между 15° и 20°.

От четвъртък до събота времето ще бъде предимно слънчево. Сутрин ще се образуват мъгли и инверсионни облаци, които до обяд ще се разсейват. Ще духат слаби локални ветрове. Температурите ще се повишават и минималните ще достигнат 8° – 12°, а максималните ще са между 20° и 24°.

Още в неделя през нощта от запад ще започне увеличение на облачността и максималните температури ще се понижат, като в понеделник ще бъдат между 13° и 16°. В понеделник ще има валежи, а във вторник временно отново ще се затопли.

 

Над западните и централните части на Стара планина във вторник ще бъде слънчево, като сутрин по върховете ще има ниски облаци. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 10°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 5°.

От сряда до събота ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Температурите чувствително ще се повишат. Максималните температури на 1200 м. ще достигнат 19°. Максималните температури на 2000 м. ще се покачат до 13°.

В събота след обяд от запад ще започне заоблачаване и в неделя и понеделник ще бъде облачно. В понеделник ще вали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър в неделя от север, а след това от изток. Максималните температури о ще се понижат и на 1200 м. ще бъдат 11-12°, а на 2000 м. ще бъдат около  4-5°.

 

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *