2408 четения

COVID-19 взе още две жертви в региона

 

Въвеждат още противоепидемични мерки в община Стражица

 

ВСЕ ПО-МРАЧНА СТАВА СТАТИСТИКАТА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО И СМЪРТНОСТТА ОТ КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТТА. Само за едно денонощие битката с COVID-19 са загубили двама мъже на 67 и 68 години. Те са били с придружаващи заболявания и въпреки приложеното им лечение, не са успели да преборят заразата. Така броят на починалите в региона след боледуване от инфекцията става общо 13.

Коронавирусът се оказа смъртоносен и за 62-годишна жена от Дряново, също с положителен тест. Тя е издъхнала в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, след усложнения от инфекцията – двустранна пневмония и остра дихателна недостатъчност.

В сряда новите лабораторно потвърдени случаи в областта са 13. Здравните власти са констатирали семейно огнище на заболяването в община Свищов. Става дума за трима заразени, с обща епидемиологична пътека.

Осем от останалите случаи нямат връзка помежду си, както и с други потвърдени инфектирани до момента.

Епидемиологичните проучвания продължават, както и набирането на проби за PCR тестове на контактни лица.

ИМА РЪСТ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ КОРОНАВИРУС, ПРИ КОИТО СЕ Е НАЛОЖИЛО БОЛНИЧНО ЛЕЧЕНИЕ, заради влошено здравословно състояние. Хоспитализирани са 32 души. Към вторник сутринта в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ са настанени 12 пациенти, научи „Борба“.

В домашни условия се лекуват 129 човека. Оздравелите вече са 336.

До момента в региона са били диагностицирани 510 лица.

Заради сериозното увеличение на инфектирани в община Стражица, местният оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавирус, все решение за въвеждане на по-строги противоепидемични мерки. ОТ 21 ОКТОМВРИ ДО 30 НОЕМВРИ СЕ ОГРАНИЧАВАТ ГРУПОВИТЕ ПРАЗНЕНСТВА НА ОТКРИТО И ЗАКРИТО, които предполагат събирането на голям брой хора, а също и тези в пенсионерските клубове и читалищата.

От общинската администрация и полицията пък ще засилят контрола над спазването на рестрикциите. Ще се следи за носене на предпазни маски и спазване на дистанция в търговските обекти и по пазарите, за дезинфекция на обществена места и т.н.

Щабът препоръчва на собствениците на магазини да въведат вътрешноведомствен контрол за спазване на въведените от здравните органи мерки.

Припомняме, че в Стражица в рамките на месец бяха засечени две огнища на COVID-19 в производствени предприятия, а само за две седмици положителен тест дадоха 37 души от общината.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *