221 четения

Общинският център за развитие се влива във фирма „Подем”

Общинският център за развитие в Полски Тръмбеш се влива в общинското търговско дружество „Подем”. Решението е на местния парламент от последното му заседание, а предложението е на общинската администрация. Мотивите са намаляване обема на работата в центъра и оптимизиране на разходите. Правните основания са по Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и по Наредбата за условията и реда за упражняване на правата на собственост на Общината в граждански дружества и за сключване на договори за съвместна дейност в община Полски Тръмбеш.

Сдружението „Бизнес център – П. Тръмбеш” е създадено през 2000 г. Мисията на сдружението е да подпомага стартиращия, среден и малък бизнес на местно и регионално ниво. Инструментите, с които го прави, са обособени в три групи – финансови, консултации и обучения, административни услуги. Управител на сдружението е Йорданка Димитрова, която го ръководи и до момента.

През 2015 г. е създаден „Общински център за развитие” ЕООД. Дейността на центъра е естествено продължение на дейността на сдружението, допълнена с осъществяване и на стопанска дейност – счетоводни услуги, подготовка на документи за кандидатстване за финансиране пред различни институции, консултации, технически услуги. Сега идеята на Общината за оцеляване на центъра е да извършва обучения по различни модули по проекти и програми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *