Половината селски пътища в община Павликени са напълно обновени

Рехабилитираната отсечка Дъскот – Паскалевец беше официално открита

Рехабилитираният път между павликенските села Дъскот и Паскалевец беше официално открит. Лентата прерязаха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, представителят на фирмата изпълнител инж. Николай Миндалов и кметските наместници на двете населени места – Николай Митев и Мирослав Димитров. Отец Киприян освети новия път като част от официалната церемония.

Инвестицията в тази пътна отсечка е за 2 788 839 лева с ДДС, осигурени като безвъзмездна финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020.

Строително-монтажните дейности извърши ДЗЗД „Роудстрийт Билд” Хасково. В рамките също на проекта се извършва реконструкция и рехабилитация и на отсечката Сухиндол – Павликени – Върбовка.

„С днешното откриване на най-новата отсечка реновираните общински пътища стават точно 50%. С грижата на добър стопанин ние поддържаме и останалите 47 км, които поради различни причини не могат да бъдат одобрени за финансиране по ПРСР“, каза инж. Манолов в словото си. Той подчерта, че хубавият път подобрява свързаността със съседната община Велико Търново и дава удобства на гражданите, ученическите автобуси, улеснява и зимното поддържане. „Нашата мисия, която следваме неотклонно ден след ден, е да подобряваме условията за живот в нашата община, за да могат нашите граждани да усещат, че се доближаваме до европейските стандарти“, каза кметът Манолов.

2 thoughts on “Половината селски пътища в община Павликени са напълно обновени

 • 21.10.2020 в 21:28
  Permalink

  А ужасяващата отсечка … Драгижево-Церова кория … КОГА?Като минавам оттам първо се сещам за всички кметове(общински,селски и областни) и техните роднини,за намеренията им и опашатите обещания!Ако бях на колбасаря Стефанов,който видно има волско търпение ,за да продължава да троши ежедневно автомобилите си и да развива бизнес непосредствено до това минно поле наречено … път…щях да преосмисля бъдещето си … дали да давам хляб на десетки работници в тези трудни за всички времена.

  Отговор
 • 22.10.2020 в 13:06
  Permalink

  Да най-много зависи от Кмета. Как Велчево може да изглежда като приказка, а Присово е като клошарско село. Дори тротоарите са заградени от живеещите, а за дупките да не говорим. Изпочупени контейнери, стари коли … Всичко зависи от Кмета. И без пари ред и чистота може да се постигнат.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *