215 четения

Предложение за ПИРО – търговски център със зеленчукова борса?

Многогодишният характер на програмата ПИРО дава възможност за синхрон в работата на няколко институции. „Общински център за квалификация и преквалификация“ на работници и служители ще може да интегрира усилията на бизнеса и администрацията в новите условия на икономиката и спад на бизнес развитието. В региона и страната има липса на квалифицирани фрагментарно работници. Заварчици за черни, цветни метали и газово заваряване (аргон и въглерод), които могат да поемат техническа отговорност, липсват на пазара на труда. Оператори на строителни и селскостопански машини също липсват.

Общината може да печели от такси за частна образователна дейност и програми за преквалификация и интеграция на работната сила. Предложението обхваща широк кръг от дейности: учебна дейност, практикуми, квартири, кетъринг, организиран отдих на обучаемите, преподаватели, развлечения и др. Това ще даде възможност да се открият работни места и да се съживи бизнесът в региона. На база минералната вода и други дадености в общината може да се направи планиран отдих за рехабилитация на претоварени работници инвалиди и военни след мисия или пенсия (включено и по евроинтеграция и хора от чужбина).

Общински търговски център със зеленчукова борса? В региона може да се стимулира земеделието и няма борса на земеделски продукти. Лесно ще е плодохранилището да се направи от хладилни жп вагони.

Красен КИРИЛОВ,

кметски наместник на с. Иванча

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *