421 четения

Училището в Раданово по време на коронавируса

За учители, ученици и родители тази учебна година е много различна. Липсва тържеството за първия учебен ден с изключение посрещането на първолаците. Но екипът бързо влиза в учебния процес в условия на пандемия от коронавирус. Усилията на директора на училището Катя Цветкова са да осигури безопасна за ученици, учители и непедагогически персонал среда и не на последно място, да се съхрани физическото, психическото и емоционално здраве на децата.

ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ в Раданово е напълно подготвено, за да протича учебният процес нормално. Отворени са три входа, за да няма струпване на ученици. Влизането става след медицински филтър. Всички влизат в училище с маски – те се носят във всички затворени помещения. При симптоми и съмнение за коронавирус ученикът се отделя в специална стая, наречена изолатор.

В класните стаи учениците сядат по един на чин, за има дистанция между тях. Поставени са постери, които показват нагледно какво трябва да правим, за да се предпазим от евентуална зараза. В сервизните помещения има топла вода, сапун, тоалетна хартия и хартия за ръце. В учителската стая има топла вода, сапун и дозатор за дезинфекция.

Коридорите са разчертани със стрелки, които указват посоката на движение, като е спазено разстоянието да е 1,5 м. Поставени са безконтактни дозатори за дезинфекция на различни места. Редовно се хигиенизират с препарат и вода стаи, коридори, сервизни помещения. На двора са разчертани образователни игри, които да мотивират учениците да бъдат в междучасията повече навън. Указани са местата за игри навън на всеки клас.

С гордост можем да кажем, че преминалите две проверки от РЗИ доказаха, че вървим в правилната посока в ситуация на пандемия. Не бяха констатирани нарушения.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *